Overly Dramatic

DM's log sessie 7

Terwijl de helden onderzoeken wat ze in de stad kunnen doen, ontmoeten ze Ivellios, de Paladin die Rhogash ooit geïnspireerd heeft zelf Paladin te worden. Hij vertelt dat hij graag de stad weer tot een betere plek wil maken, maar dat dat nu zeker lastig is nu Lord Lexand dood is. Een van de luitenanten van de maffia, Half-Orc Adwic is bijzonder druk bezig een naam voor zichzelf te maken en terroriseert een hele buurt. Na enig overleg besluiten de helden dat ze wel willen helpen hiermee. Via de stormdrains komen ze zijn hideout binnen en maken korte metten met iedereen daarbinnen.
Als ze Ivellios daarna treffen in de Golden Axe proberen ze tot een plan te komen om de stad te helpen. De burgemeester, Tona Daham heeft daar ook belang bij en zo kunnen ze elkaar wellicht helpen. Ivellios is bekend in de rijke buurt en ze kunnen dus zonder problemen daar naartoe. Ze komen daar tot het plan om de verschillende leiders en luitenanten van de maffia tegen elkaar op te zetten. Aviendha en Gloriea verspreiden hiervoor geruchten in de stad.
De volgende dag doden ze een aantal mobsters en laten brieven bij hen achter om de geruchten kracht bij te zetten. Die middag krijgen ze een uitnodiging van Thrinan. Ze gaan hier naartoe en hij vertelt dat hij contact heeft gehad met Farona. Hij weet wat meer van demon die Alton Danesh aan het oproepen is: Oiaxar. Ook vertelt hij over helden die eeuwen geleden er in geslaagd zijn hem terug vast te zetten in zijn gevangenis. Hiervoor is het wel van belang dat de helden puur van hart zijn. Ook moeten ze eerst zorgen dat Hugain weer een stabiele plek wordt.
Toevallig vindt Rogash een paar handschoenen, hij blijkt hiermee een paar keer per dag Mark te kunnen begrijpen. Ook krijgt Gloriea een robe waarmee ze iets meer controle heeft over haar Wild Magic. De dwergen kennen een ritueel om deze nog krachtiger te maken.
Om te zorgen dat de maffia elkaar nog minder vertrouwen overtuigt Stedd Riffolk ervan dat hij ‘zichzelf’ gevonden heeft. Hij stuurt 5 mannen met hem mee om ‘Stedd’ te vinden. De helden lokken hen in een hinderlaag en laten een brief op hen achter die suggereert dat Riffolk Perrin wil doden.

Comments

Meertn Meertn

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.