Ashnor

Ashnor is een grote stad in het zuiden van het continent. De stad ligt aan een meer dat door grote rivieren met de zee verbonden is en er vindt dus veel handel plaats. De lokale bevolking is te herkennen aan een getinte huid, en bestaat voor meer dan de helft uit mensen, met name in de hogere klassen spelen elven ook een grote rol. In het bestuur zijn dan ook vooral elven en mensen goed vertegenwoordigd, en de stad wordt door twee co-bestuurders geleid: een mens, Jarod, en een elf, Lumaris

ashnor.png

De tempel van Poseidon

In het midden van de haven, op een landtong, staat de tempel van Poseidon. Omdat Ashnor voor vrijwel alle handel afhankelijk is van de zee, is Poseidon een belangrijke god, die door veel zeelui aangeroepen wordt voor een behouden vaart. Deze plaats in de sociale structuur wordt door de priesters van Poseidon dan ook gretig uitgebuit; er gaan geruchten dat er duisterder zaken plaatsvinden in de tempel dan wat steekpenningen, maar diegenen die dit uitspreken blijken verassend vaak overboord te vallen tijdens een storm.

De wijk van de ‘anderen’

Deze wijk aan de rand van de stad wordt veelal door het gewone volk gemeden. Hier wonen degenen die anders zijn. Een ander geloof hebben, van een ander ras zijn, of gewoon liever niet al teveel willen opvallen. Hier worden niet teveel vragen gesteld en is ieder op zichzelf. Hier zijn wel de plekken waar bijvoorbeeld de bijzondere ingrediënten te halen zijn of de bijzondere wapens, maar dan moet je wel de juiste mensen kennen.

In deze wijk bevindt zich ook de cult van de Negen, een verborgen cult van duivelaanbidders die de aartsduivels van de Negen Hellen aanbidden: Bel, Dispater, Mammon, Fierna en Belial, Levistus, Glasya, Baalzebul, Mephistopheles en Asmodeus. Ze gebruiken een spin met negen poten als hun symbool.

Het rode plein

Het rode plein aan de rand van de ‘wijk van de anderen’ staat bekend om de gezellige markt door de weeks en in het weekend om de executies die er plaats vinden. Als er die week criminelen ter dood veroordeeld zijn worden met een grootse show op verschillende manieren geëxecuteerd waarbij de toeschouwers kaarten kunnen kopen om verder vooraan alles te bezichtigen. De verschillende beulen pogen elkaar iedere keer weer af te troeven met nieuwe manieren om hun slachtoffers van het leven te beroven. Ondanks dat niemand zich openlijk positief uitlaat over deze praktijken is het plein elke show weer helemaal vol. Een ieder die er aanwezig is zal ook nooit vertellen wie hij of zij daar gezien heeft, wat op het rode plein gebeurd, blijft op het rode plein.

De omgeving

In de omgeving van de stad zijn een paar kleine boerengehuchten, maar je komt vrij snel in een dicht oerwoud. Als je naar het noorden reist kom je uiteindelijk bij een uitgestrekt moerasgebied uit, vrijwel alle contacten met de rest van de wereld lopen dus via zee.

De smaragdmijn (Emerald Mine)

Net iets buiten de stad bevindt zich deze mijn vol groene glinsterende stenen die voor een flinke bron van inkomsten zorgt. Deze edelsteensoort staat bekend als ‘de nobelsteen’ en wordt veelal gebruikt om aanzien te tonen binnen de hoge kringen. In de mijn werken al vele jaren een groot aantal dwergen onder het strenge regime van Pirayus, een van de meest welvarende en invloedrijkste elven uit de omgeving.
Naast dwergen is er nog nooit iemand anders in de mijn geweest en men fluistert dat er nog veel meer te vinden is daarbeneden..

The Grove

Net buiten de stad ligt een oud ommuurd gebied. Dit gebied was in de hoogtijdagen 500 jaar geleden het centrum van de stad maar is nu verlaten en in de vergetelheid geraakt. De grove is verwilderd geraakt maar er groeien nog steeds de magische bomen, planten, bloemen en wortelen van oudsher. Wie weet is iets van de kennis van deze grove wel bewaard gebleven. Naast alle planten staat in het centrum van de grove een grote metalen Poort. Een enkele poort. Zonder gebouw. Gek genoeg is er zelfs na 500 jaar geen spoortje roest te vinden op deze poort…

House of Justice and the Dungeon

Het Rechtshuis is een plek die mensen angst inboezemen maar ook een van de meest bezochte pleinen heeft. Angst voor veroordeling maar bezocht door zijn vele schandpalen buiten. In het weekend wil het Plein nog wel eens vol staan met burgers om de executie van een veroordeelde van een heftige misdaad mee te maken. The house of Justice is een statig gebouw die bovenaan prachtig wit is met zandstenen kolommen. Maar lager bij de grond word het gebouw donkerder en ruiger tot de grond bereikt is waar het lijkt alsof het van boven witte gebouw uit de rotsen oprijst als een kristal. De dungeon die zich onder het gebouw bevind is een van de oudste en gevreesde van het gebied. Cellen uit de rotsen gehakt.

Ashnor

Overly Dramatic Meertn lindadijkshoorn